Este de stiut ca fiecare perioada din viata omului isi pune amprenta asupra corpului si coloanei vertebrale, prin boli specifice varstei, manifestate mai mult sau mai putin prin durere. Oricare ar fi cauzele producatoare ale suferintei se impune reeducarea functionala.

Serviciile de kinetoterapie adulti au ca scop principal redarea capacitatilor fizice perturbate de accident sau boala, adaptarea motrica de inlocuire si, totodata, conservarea si redarea sentimentului demnitatii  umane care sa le permita sa-si gasesca un loc onorabil in societate.

Beneficiile exercitiilor fizice:

Scade tensiunea arteriala si pulsul de repaus, protejand astfel inima si vasele sangvine.

Scade nivelul LDL-colesterolului sangvin si deseori crestenivelul HDL-colesterolului, reducand si pe aceasta cale risculcardiac si vascular. (LDL este un compus care transporta colesterolul si care este daunator, in timp ce HDL este benefic.)

Intareste oasele, ajutand la fixarea calciului si a altor minerale.Persoanele sedentare trecute de cincizeci de ani pierd din ce in ce mai mult calciu si masa osoasa.

Înlatura anxietatea si stresul. În conditiile presante ale societatii grabite in care traim, activitatea fizica sporita se dovedeste a fi unul dintre cele mai eficiente antidoturi.

Sporeste vigoarea si eficienta in toate domeniile vietii.

Ajuta la mentinerea unei greutati corporale ideale prin dezvoltarea musculaturii si arderea grasimii. Exercitiul fizic moderat scade pofta de mancare prin cresterea temporara a nivelului zaharului sangvin.

Imbunatateste circulatia, ajutand astfel la vindecarea zonelor lezate ale organismului, si limpezeste mintea. Este, de asemenea, unul dintre cele mai bune somnifere.

.

MedicalGym.ro

MedicalGym.ro