Ingrijirea naturala a bebelusului incepe inca din primele momente de la venirea lui pe lume. Gimnastica si masajul bebelusului este foarte indicata deoarece face transferul de la viata intrauterina la un mediu nou de viata contribuind la dezvoltarea armonioasa a bebelusului prin intensificarea circulatiei, relaxarea musculaturii si a fasciilor si prin mobilizarile active executate cu blandete de specialist. Totodata aceasta combinatie de masaj cu gimnastica creeaza momente de placere si buna dispozitie vitale pentru sanatatea puiului nostru. Tehnicile, miscarile si manevrele se executa cu gentilete si vin in intampinarea unor pozitii vicioase sau chiar a unor tensiuni articulare si musculare dobandite la nastere sau chiar din burtica mamei.
Efectele gimnasticii si a masajului pentru bebelus:

-stimuleaza sistemul imunitar si intensifica circulatia,

-reduce starea de agitatie si linisteste bebelusul,

-deblocheaza articulatiile si creste supletea lor,

-initieaza, dezvolta si amplifica etapele de evolutie in miscare: rostogolirile, tonusul gatului, intinderea minutelor, apucarea, ridicarea in patrupedie,deplasarea din aceasta pozitie, echilibrul in sezut precum si ortostatismul,

-stimuleaza digestia si diminueaza colicii.
Masajul si gimnastica bebelusului sunt forme terapeutice de joaca putand fi considerate ca primii pasi spre socializare.

.

MedicalGym.ro

MedicalGym.ro