Desi am ezitat mult pana sa scriu primul meu articol acum am decis ca nu mai trebuie sa astept nimic. Am asteptat sa vina momentul perfect si mi-am dat seama ca nu exista momentul perfect ci doar momentul in care simti sa scrii pentru ca ai trait ceva frumos care a trezit in tine dorinta de a impartasi si cu ceilalti o experienta si invataturile pe care le-ai trait.

Recent, mai exact in noaptea dintre 23 si 24 ianuarie, am avut onoarea sa ma alatur ca voluntar kinetoterapeut intr-o competitie sportiva cu scopul colectarii de fonduri pentru mai multe cauze si anume: Asociatia Mai Mult Verde, Hospice, Mia’s Children si World Vision. Fiecare cauza a avut o echipa formata din cate 6 membri sportivi care si-au intrecut limitele urcand 24 de ore continuu in stafeta scarile celei mai inalte cladiri din Romania – Bucharest Sky Tower (34 de etaje a cate 680 de scari fiecare urcare completa).

Desi, initial, am ajuns la aceasta competitie pentru a sustine echipa Mai Mult Verde, unde am redescoperit emotiile unei echipe sudate care era pregatita sa dea totul pentru a ajunge invingatori la final, desi miza era una mentala (de depasire a propriilor limite) nu una financiara, am ajuns intr-un final sa fiu suport pentru toti cei care au avut nevoie de suport kinetoterapeutic pentru sustinerea acestui mare efort pe care l-au avut de depus. M-am bucurat sa descopar cat fairplay a putut exista intre cele 4 echipe care, chiar daca concurente, imparteau totul, inclusiv kinetoterapeutul (in persoana) care se presupunea sa fie un as in maneca pentru Mai Mult Verde insa ei l-au impartit cu toti ceilalti concurenti.

medicalgym support
Cu aceasta ocazie am redescoperit cat de importanta este prezenta mea nu doar alaturi de persoanele care sufera de afectiuni datorate varstei sau alte patologii si disfunctii ci si in preajma sportivilor care se supun uneori la eforturi inimaginabile, eforturi care aduc de cele mai multe ori la traume asupra sistemului muscular si articular daca nu se actioneaza la timp.

Cam asa arata un sportiv dupa ore bune de urcat scarile in continuu:

etajul 33-34

Am avut parte de muschi cu contracturi care daca nu ar fi fost deblocate la timp ar fi putut genera vatamari grave ale tesutului muscular al sportivului. Am reusit sa revigorez sportivi care erau pe punctul de a ceda fizic si care s-au intors dupa tura lor de stafeta si mi-au multumit spunandu-mi ca „le-am pus aripi la picioare” si ca dupa ce m-am ocupat de ei au simtit ca sunt pregatiti sa mai urce scarile inca 24 de ore.

A fost o experienta WAW si asta pentru ca m-am regasit in acea echipa care a facut minuni in acele 24 de ore de urcat scarile continuu (membri echipei Mai Mult Verde au urcat scarile pana la etajul 34 de 196 de ori in 24 de ore, echivalentul a 6664 etaje si a 23324 m altitudine) si ma bucur enorm ca am avut onoarea sa fiu suport pentru ei si sa inteleg cu ce se confrunta un sportiv care face ca imposibilul sa devina posibil.

Ei sunt „invincibilii”, sustinuti inclusiv de vedete precum Elena Ionescu (Mandinga), Vladimir Draghia si multi altii:

echipa completa

As repeta oricand aceasta experienta si probabil voi mai fi alaturi de sportivi in curand, mi-au cerut-o deja si nu ii pot refuza.
Kinetoterapeutul tau,

Corina Hategan

MedicalGym.ro

MedicalGym.ro