Reflexoterapia este una dintre cele mai cunoscute si mai vechi tehnici de diminuare sau chiar eliminare a durerii prin stimularea anumitor zone, reflexogene, care comunica direct cu fiecare organ din corp. La fel ca alte terapii, aceasta descinde din medicina traditionala chineza si presupune stimularea energiei vitale, pentru a asigura un flux continuu in corp. Terapeutii asiatici au inceput sa o practice avand in vedere o abordare holistica a corpului. Pentru ei corpul si mintea formeaza un intreg care are nevoie de energie pentru a rezista.

Majoritatea dintre noi am auzit de importanta piciorului in reflexoterapie si ne lasam fara grija pe mana specialistului. Insa ne intrebam ce conexiuni pot sa existe intre talpa piciorului si intregul corp? Ce ar fi de stiut, in linii mari, ar fi ca pe talpa exista cateva puncte vitale care au drept corespondent inima, ficatul, rinichii, stomacul, organe ce ne ajuta sa functionam si pe care prin reflexoterapie le armonizam si le determinam sa colaboreze pentru sustinerea starii de bine a intregului corp. Cei care au probleme in aceste parti ale corpului vor observa dupa cateva sedinte ca durerile vor scadea in intensitate uneori chiar pot disparea.

Pentru ca efectul acestei terapii sa fie vizibil si de durata pacientii trebuie sa adopte un regim echilibrat de viata prin eliminarea exceselor de orice fel. Ca durata, tratamentul variaza in functie de reactia fiecarui organism in parte. Pentru afectiunile in stare incipienta sunt de ajuns 10-15 sedinte, in cazul bolilor cronice sunt necesare 25-30 de sedinte, in functie de vechimea bolii si varsta pacientului. Timpul necesar unei sedinte este de 30-50 minute.

Ati avut parte vreodata de acest gen de terapie? Daca da, sunt sigura ca va doriti sa repetati experienta, daca nu, cu siguranta nu stiti ce ati pierdut si ar fi timpul sa experimentati.

.

MedicalGym.ro

MedicalGym.ro