Kinetoterapia te ajuta sa te simti mai bine. Viata devine mai amuzanta, iar „culmea” de buna dispozitie pe care o ajungi prin exercitiul fizic nu se continua cu o prapastie, ca in cazul drogurilor. Mai mult, hormonii responsabili de aceasta stare de buna dispozitie ce urmeaza exercitiului fizic s–au dovedit a fi promotori puternici ai sanatatii.

Intareste inima. Lucru acesta este important intr–o cultura in care fiecare a doua persoana moare ca urmare a unei boli de inima sau vasculare.

Scade tensiunea arteriala si pulsul de repaus, potejand astfel inima si vasele sangvine.

Scade nivelul LDL–colesterolului sangvin si deseori creste nivelul HDL–colesterolului, reducand si pe aceasta cale riscul cardiac si vascular. (LDL este un compus care transporta colesterolul si este daunator, in acelasi timp ce HDL este benefic).

Intareste oasele, ajutand la fixarea calciului si a altor minerale.Persoanele sedentare trecute de cincizeci de ani pierd din ce in ce mai mult calciu si masa osoasa.

Combate depresia. Exercitiul in aer liber este unul din instrumentele cele mai valoroase, capabile sa inlature aceasta maladie obisnuita (comuna) si adeseori invalidata.

Inlatura anxietatea si stresul.In conditiile presante ale societatii grabite in care traim, activitatea fizica sporita se dovedeste a fi unul dintre cele mai eficiente antidoturi.

Sporeste vigoarea si eficienta in toate domeniile vietii.

Ajuta la mentinerea unei greutati corporal ideale prin dezvoltarea musculaturii si arderea grasimii. Exercitiul fizic moderat scade pofta de mancare prin cresterea temporara a nivelului zaharului sangvin.

Imbunatateste circulatia, ajutand astfel la vindecarea zonelor lezate ale organismului, si limpezeste mintea. Este, de asemenea, unul dintre cele mai bune somnifere.

.

MedicalGym.ro