gimnastica de intretinere bucurestiSă fii sănătos nu înseamnă numai o alimentaţie echilibrată şi un regim de viaţă fără factori nocivi (tutun, alcool, drog), ci şi o activitate fizică regulată. Faceţi sport de trei ori pe săptămână.

Activitatea fizică practicată regulat ameliorează funcţiile cardiace şi respiratorii, menţine greutatea normală, scade grăsimile din sânge, înlătură stresul.

Efortul fizic, sportul si miscarea nu formeaza numai un suport ale dietelor ci sunt un mijloc de a trai o viata lunga si de calitate. Sedentarismul este cel care ne ucide treptat, inactivitatea fiind practic o moarte prematura a muschilor si articulatiilor corpului. Acum cand stiinta a avansat, concluziile explica faptul ca responsabile pentru lipsa noastra de energie nu sunt bolile ci stilul de viata lent. O zicala spune ca „tot ce nu folosesti pierzi” iar aceasta nu este valabila doar pentru muschi si oase ci si pentru toate organele vitale care alcatuiesc corpul uman. Scopul vietii nu este cum sa atingem o varsta cat mai inaintata, degeaba ajungem la 80/90 ani intr-un invelis fizic gaunos. Daca suntem incovoiati mergem greu, ajungem imobilizati sau intr-o conditie fizica foarte proasta care ne face sa fim o povara pentru cei din jur, atunci nu realizam nimic. Ideea este sa atingem varsta a treia pe propriile picioare, sa ne pastram energia si sa ramanem activi pana la sfarsitul zilelor.

.

MedicalGym.ro

MedicalGym.ro